събота, 9 ноември 2013 г.

Патладжанени ладийки

5-6 млади :) патладжанчета ги разрязвате на половинки и издълбавате с лъжица. Запържвате в олио лук, пипер, едно пакетче кайма, мятате и 1/3 ч.ч ориз, както и вътрешността на патладжаните :). Сол и подправки по вкус и избор.

С получената смес пълните ладийките, на дъното на тавата поръсвате с олио и половин чаена чаша вода и хвърляте във фурната. Печете, докато прецените :) и поръсвате с настъргани домати и отново връщате във фурната. След петнайсетина минути вадите и настъргвате малко кашкавал, по желание ...сервирате с кисело мляко или използвате картофено пюре на прах, а може и натюр :)

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...