петък, 10 януари 2014 г.

Пиле с бира на бутилка

Продукти:
1 брой пиле
1 бутилка с бира
масло
сол, червен пипер, подправка за пиле
картофи, лук и зеленчуци по желание

Измивате и подсушавате пилето, намазвате го отвън и отвътре с маслото, солта, червения пипер и подправките
Избирате бутилка, според размера на фурната си и я пълните с бира, може да е оригинална бирена - или лимонадена. Моята бе от "Съмърсби".
Нарязвате на едро картофите, лука, морковите и пипер, а по желание може да сложите и гъби, добавяте мазнина, сол и вода и тавата в цялото си бойно снаряжение заема мястото си във загрятата вече фурна. Печете, като периодично въртите, за да се опече пилето от всички страни.
Ако се чудите още на наличието на бира - няма нужда - прави месото изключително крехко, че чак се топи в устата.