събота, 26 април 2014 г.

Заешко, зелен лук и домати - на фурна

Продукти:
Заек нарязан на порции, няколко стръка зелен лук, чаша червено вино, половин ч.ч. вода, сол и подправки на вкус и мирис, чаена чаша стъргано домати от шише /както се казва по нашия край/.

Приготовление - месото се подрежда в тавичка с останалите продукти и се слага във фурната, когато е почти готово се полива с доматения сок и се оставя да се дозапече.
Тайната е в червеното вино :) 



петък, 25 април 2014 г.

Палачинки за шампиони

Обичаме да похапваме палачинки, но все нямам късмет с тигана ...Или ще е малък, или ще залепва или ...друго нещо.
Имам си обаче сега подарък от мама ... и ще си го вардя само за палачинкови моменти :)
Ето и как ги забърках:

30 супени лъжици брашно, 5 яйца, 500 мл прясно мляко и още около стотина вода .../защото млякото свърши :)/, лъжица захар, лъжица сол и щипка сода за хляб ...поради липса на тел, включих миксера - и той свърши добра работа :)

... от там нататък знаете как - повърхността на загретия тиган се маже с бучка масълце ..
... нужна Ви е само здрава стойка ...щото бая има да поседите пред печката :)
Да Ви е сладко - кеф Ви с конфитюр, кеф Ви със сирене или шоколад ...въпрос на вкус!