събота, 28 февруари 2015 г.

Пилешки крилца и картофена запеканка със сметана

Пилешките крилца пригответе с марината по вкус и избор - аз ги полях с бира, черен и червен пипер, сол на вкус, и нарязах праз лук и морковче. 

Картофената запеканка обаче отне малко повече време за приготвяне.
Имате нужда от килограм картофи, заквасена сметана, 3 яйца, чаша прясно мляко, 3 супени лъжици масло, три глави лук и малко сиренце.

Картофите сварявате и настъргвате докато са още топли на едро ренде, смесвате със суровите яйца, маслото и сгорещеното прясно мляко. Отделно запържвате/задушавате лука и сиренето. Картофената смес изсипвате половината в тавичка, отгоре разсипвате лука равномерно и покривате с остатъка от картофите. Заглаждате и намазвате със сметана ... или пък просто като мен цопвате на няколко места с лъжицата. Печете до розовко. Вместо сметана можете да настържете кашкавал.