петък, 15 ноември 2013 г.

Свински ребърца на фурна

Продукти:
Ребърца /то инак тавата ще е празна/
4 с.л. соев сос
2 с.л. балсамов оцет
3 с.л. кетчуп
2 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
сол
и 50 мл червено вино за печенето

Омесвате съставките за маринатата, мажете мръвката и я оставяте да престои в хладилника от 1 до 3 часа, а ако имате нерви може и цяла нощ.
Вадите, поливате с виното и слагате във вече загрятата фурна. Печете около час и половина-до два. Като периодично обръщате ребърцата. Към края поливате с доматен сок и оставяте да се позапече.

Като прибавка към тях задуших в тигана 3 глави лук и 2 моркова. Може да сервирате с картофено пюре или бял варен ориз.
Въпрос на вкус и гледна точка :)

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...