вторник, 18 февруари 2020 г.

Палачинки от тиквички


ПРОДУКТИ:

за палачинките:
1 тиквичка среден размер, или 2-3 по-малки
1 яйце, 2-3 с.л. брашно, 3 с.л  грис, подправси - сол, черев пипер
майонеза, кашкавал

за плънката:
кайма, гъби,лук, пипер

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Настъргвате тиквичката и добавяте останалите продукти. Получавате смес, като за кюфтета от тиквички, но с консистенция за палачинки и пържите като палачинки.

Всяка палачинка намазвате със сурова кайма. Зеленчуците задушавате в сгорещено олио и с лъжица поръсвате върху каймата. Навивате палачинките и ги поставяте в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Намазвате ги отгоре с майонеза и настъргвате кашкавал. 
Печете в загрята фурна, на 180 градуса, около 30 минути. 

Оригиналната рецепта и изпълнение - ТУК!






Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...