събота, 15 февруари 2020 г.

Лютивката на Пепи :)

ПРОДУКТИ:

1 кг люти чушки
500 г чесън, непочистен е това количество.
връзка копър
250мл олио
600мл оцет
400г захар
4 равни с.л. сол

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Чушките се измиват и се почистват от дръжките. След което се смилат.  През машинката минава и чесъна. Ако преобладават зелените чушки може да увеличите количеството захар. Ако са повече - червените, не е нужно - те по презумция са по-сладки. 
Всички продукти се  смесват и се объркват хубаво. Бурканчетата се пълнят, запечатват и се стерилизират за 10 мин. след завирането на водата.

Сместта може да се използва, както за разядка, така и за сос за мариноване на месо. Можете да добавяте от нея и когато готвите.

По желание може и да пасирате продуктите :)

А оригиналът на тази лютивка ще намерите ето ТУК - казват й още Оряховски специалитет :)

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...