ПРОДУКТИ
1 кофичка -кисело мляко3 -яйца1 пълна ч.л.-сода бикарбонатсол на вкусбрашно 1 и 1/2 - 2 ч.ч.- брашно според гъстотата на млякотодве пакетчета масло
ПРИГОТВЯНЕВ млякото се гаси содата. Прибавят се яйцата и постепенно брашното. Тестото трябва да стане гъсто.Тавата обилно се маже с масло.
Пуска се фурната на 220 градуса, само на долно горене.
Пече се докато стане на дупки тестото.
Когато се запече хубаво отдолу го обръщаме в нея, мажем отгоре с масло и слагаме да се пече отново.
Готов е яйченика когато хубаво се е припекъл.
Сместа се изсипва и се и се разпределя равномерно.
Приготвяме си друга тава, която също намазваме обилно с масло.
Коричката трябва да е напоена с масълце.
източник - ТУК
събота, 9 ноември 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Гръцки тънък хляб със сирене
Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...
-
Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...
-
Продукти 5 с.л. захар за карамелизиране За крем карамела: 6 яйца 1 ч.ч. захар 2 ванилии 600 мл. прясно мляко За кексовата смес: 1 яйце 10...
Няма коментари:
Публикуване на коментар