Оригинална рецепта - ТУК
Продукти:
половин пакет брашно
300 мл топла вода
1 пакетче суха мая
2 с.л. олио
Замесвате тестото, като първо обърквате солта, маята и брашното. После правите кладенече и добавяте олиото и водата. Получава се меко тесто, което оставяте да втаса 30 минути. Разплесквате след това тестото във силиконова форма. Правите с пръсти вдлъбнатини и поливате с 1 с.л. олио, сол и подправки. Аз използвах суха подправка за таратор, съдържаща магданоз, копър и чесън. Пече се в загрята вече на 200 градуса фурна, до златисто.
Препоръчвам да тествате оригиналът на рецептата, тъй като при мен се получи с подръчни материали :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар