събота, 9 ноември 2013 г.

Отново гьозлеми

Втория ми опит за приготвяне се оказа по-успешен от първия  Този път импровизирах ... Приготвих ги от тестото за пърленки, като само добавих лъжица оцет за пръхкавост, по съвет на мама Свеки  И така - 1 кофичка кисело мляко, 3 с.л. олио, 1 яйце, 1 с.л. сол, половин с.л. захар, щипка сода за хляб, половин пакетче мая и ...оцет  ... замесвате, оставяте половин час да втаса - не очаквайте пухкаво тесто - напротив дори е леко твърдо ... разточвате тънки листа, в средата поставяте малко сирене и сгъвате като да опаковате подарък  пържите ...или печете - по избор :)) - в случая аз пържих.

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...