вторник, 12 ноември 2013 г.

Милинките на Нези


Необходимите продукти:

300 милилитра топла вода
кубче прясна мая
500 грама брашно
щипка захар, щипка сол, малко олио
Омесвате меко тесто и оставяте за двайсетина минути да втаса. След това с мазни ръце правите топки, които нареждате в тава намазана с олио и брашно - всяка топка я омесвате с парченце сирене.
Нареждате топките и оставяте пак да втасат. 

След това правите полив от половин пакетче масло, сирене, половин кофичка кисело мляко и 2 яйца. Печете, до като стане готово 

*********************************************************************************
а ако ги искате в сладък вариант ...
тогава стават "Сливенски милинки" - не правите полив с яйца, сирене и т. ..., а ето това - заливка от 100 милилитра вода, половин пакетче масло и една супена лъжица брашно. Загрейте водата с маслото докато се разтопи, разбъркайте брашното и готово. Залейте втасалите топчета с течността и оставете отново на мира да поемат цялата течност.

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...