вторник, 12 ноември 2013 г.

Понички

2 яйца 
2 с.л. краве масло на стайна температура 
½ ч।ч। топло прясно мляко 
2 с.л. захар 
2 ванилии 
щипка сол 
20 г прясна мая 
около 2 ч.ч. брашно 
пудра захар 
мармалад

Обърквате маслото, захарта, млякото, яйцата и солта. Прибавяте маята и след това изсипвате и брашното. Месите до получаването на меко, нелепнещо тесто. След като втаса разточвате и изрязвате кръгчета с чаша. Пържите в силно загрята мазнина и отцеждате върху салфетка. Пълните с мармалад, с помощта на шприц.
Източник - ТУК



Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...