вторник, 12 ноември 2013 г.

Празеник

Задушавате/запържвате гъби с праз лук и подправки по избор и приготвяте меко еластично тесто.
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
100 мл хладка вода
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин килограм брашно и лъжица оцет

Оставяте го да втаса и делите на две, разточвате два тънки, но не много листа и готово

При желание можете да експериментирате с плънката и да добавите и кайма.

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...