събота, 9 ноември 2013 г.

Пандишпанов сладкиш

5-яйца, 
2ч.ч.-брашно,
1ч.ч.-захар,
7с.л.-олио, 
7с.л.-прясно мляко

Приготовление - разбърквате яйцата и захарта за около 6-7 минути, когато стане пухкава смества добавяте олиото и млякото, разбърквате и добавяте и брашното, както и щипка бакпулвер.
На дъното на тавичката изливате 1-2 супени лъжици разтопено масло /по желание може да наредите плодове/ Печете първо отдолу за двайсетина минути, а после отгоре - до суха клечка. Вадите от фурната и обръщате във форма, докато е още горещо.
Отгоре пожелание може да поднесете с пудра захар или течен шоколад, а в моя случай с карамелен топинг и кокосови стърготини /последните са на почит у дома/ 

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...