вторник, 12 ноември 2013 г.

Мързелив тутманик


Необходими продукти:
3 яйца
2 кофички кисело мляко
1 к.ч. олио
около 500 гр. намачкано сирене
брашно - колкото поеме
1 пакетче бакпулвер
масло - за намазване


Разбъркайте яйцата с киселото мляко, прибавете на тънка струйка олиото, след което - намачканото сирене. Постепенно прибавяйте брашно (смесено с бакпулвера) и бъркайте, докато се получи тесто с гъстотата на кексово. Изсипете тестото в намазнена тавичка, отгоре наредете парченца масло и изпечете тутманика до зачервяване в загрята фурна.

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...