четвъртък, 19 декември 2013 г.

"Маршмелоу"

И така ... винаги съм искала да опитам от тези бонбони, които винаги по Коледа се появяват в кадър от х`американските филми ... оцветени са в розово или зелено, или са просто бели ... плуват в чаша с горещ шоколад ... или ги сгорещяват на лагерен огън :)

та все се каня, все се каня ...ей на наканих се ...отсега казвам, че  на фасон не ги докарах много, но вкусът им е точно такъв, какъвто съм си го представяла години наред ...ще опиша как ги направих аз, ще дам и оригиналът на рецептата, но ще споделя и какво според мен трябва да стане, за да са по-ефектни на визия ...

Използувани Продукти - 3 пакетчета желатин, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч вода, пудра захар пакет и половина /от по 250 г/ и 250 мл мед /уточнявам, че съм използвала най-евтината тубичка мед от магазина, което не означава, че е екстра качество - по оригинал е царевичен сироп, но може и глюкоза ...важното е, че свърши работа :)/ , две пакетчета ванилена захар /есенция - по оригинал/.

Приготовление:

Желатина се накисва в студена вода, според описанието на пакетчето.
Захарта, меда, и водата се слагат на котлона, докато сместа заври. Прибавих и ванилията. 
Смъквате от котлона, прибавяте желатина и разбивате с миксер, до получаването на бяла пухкава консистенция - все едно разбивате сметана. 
На дъното на тавичка слагате хартия за печене, поръсвате пакетче пудра захар и изливате сместта и прибирате в хладилника за няколко часа. След това обръщате върху поднос или тавичка - пак поръсени с пудра захар, отлепяте хартия и режете на кубчета, квадратчета или там на каквото искате :) Ако ви лепне поръсвате с още пудра захар.
Вкусът е страхотееееееееееен!!!

оригиналът на рецептата е ТУК

а ето какво според шестото ми чувство трябваше да направя ... пудрата захар трябваше да я ръся отгоре и отдолу едва, когато всичко е готово, преди нарязването, за да го улесни, а и след това ... т.е. - трябваше да излея направо върху хартията за печене ... и още нещо ...използвайте дълбока тавичка, но за сметка на това по-малка - целта е да станат бонбоните по-дебели ....воала!!!

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...