неделя, 29 декември 2013 г.

Празничен венец

оригиналната рецепта можете да откриете - ТУК, а аз се вдъхнових ето от ТУК

Преди няколко години го направих за първи път ...за Новогодишната трапеза ... Из тия дни се присетих за него и реших да го направя отново ...
Когато се запознаете с оригинала, ще разберете, че плънката на венеца позволява модификации, съобразени със собствения ви вкус ...
Ето какво направих аз ...
използвах по 100 грама от три различни вида филе ..., което нарязах на дребни парченца. Прибавих праз лук, морков и маслини. Всичко това задуших на тих огън. Когато стана готово сложих две лъжици квасена сметана и две лъжици лютеница, и оставих да изстине.
За венеца ви е нужен пакет бутер тесто. Двете кори разрязвате на четири квадрата, от които получавате по осем триъгълници.
 Проследете снимките в линка по-горе, за да разберете как трябва да ги подредите, за да получите накрая подобаващ резултат.
Приготвя се изключително бързо и може да бъде спасение за всяка домакиня, не само по празниците. Достатъчно е да имате пакет бутер тесто под ръка и остатъци от мръвка в хладилника :)
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...