Рецепти за приготвяне на заешко много ... У дома приготвих заек със зеленчуци в гювеч - а`ла Нези ... и не мога да посоча точен източник ...
Продукти: заек, гъби, моркови, картофи, лук, пипер, подправки, бира, олио
Заекът правите на порции, измивате и овкусявате със сол, червен и черен пипер. Пускате парчетата месо в тигана със сгорещено олио, колкото да запечатате.
Зеленчуците нарязвате по- на едро, прибавяте сол, черен пипер и девесил ...поръсвате с олио ...и изливате кенче с бира, нареждате месото отгоре и затваряте гювеча с капак. Пече се около час, като в последните десетина минути отваряте капака.
Гарантиран ефект е, че месото няма да е сухо :)
Продукти: заек, гъби, моркови, картофи, лук, пипер, подправки, бира, олио
/почит навсякъде, където четох приготвят заешкото с бяло вино ...аз обаче реших, че ще го направя с бира ...и не сбърках :)/
Заекът правите на порции, измивате и овкусявате със сол, червен и черен пипер. Пускате парчетата месо в тигана със сгорещено олио, колкото да запечатате.
Зеленчуците нарязвате по- на едро, прибавяте сол, черен пипер и девесил ...поръсвате с олио ...и изливате кенче с бира, нареждате месото отгоре и затваряте гювеча с капак. Пече се около час, като в последните десетина минути отваряте капака.
Гарантиран ефект е, че месото няма да е сухо :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар