сряда, 19 март 2014 г.

Пиле фрикасе

Обожавам пиле фрикасе, но тъй като у дома половинката не яде, не ми е и минавало през ум, че ще се справя с приготвянето му ... Винаги съм си мислела, че е ужасно сложна рецепта ...
Реших обаче да променя това и снощи то спретнах ...то взе, че се получи, при все, че не бърках с тел, не добавих лимонов сок и яйце, тъй като липсваха в рецептата, която ползвах ..., а аз естествено избрах най-лесната ...
И така ето продуктите:
* сварено пиле - по желание на порции, или на хапки-обезкостено
* прясно мляко - 1 ч.ч. и половина
* брашно - 3-5 с.л.
* олио
* черен пипер
* сол
* магданоз

Сгорещявате олиото, ръсвате брашното и бъркате до златисто, добавяте млякото и месото, солта и черния пипер и бъркате, като поври така добавяте водица докато гъстотата ви удовлетворява ...вместо вода можете да използвате и бульона от врялото преди това пиле ..., а след това нарязвате и магданоза .

Резултатът - задоволителен :) Детето яде, значи е добро :)

а ТУК - ще откриете видео по темата "Фрикасе"

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...