събота, 9 ноември 2013 г.

Яйченик

ПРОДУКТИ
1 кофичка -кисело мляко3 -яйца1 пълна ч.л.-сода бикарбонатсол на вкусбрашно 1 и 1/2  - 2 ч.ч.- брашно според гъстотата на млякотодве пакетчета масло 
ПРИГОТВЯНЕВ млякото се гаси содата. Прибавят се яйцата и постепенно брашното. Тестото трябва да стане гъсто.Тавата обилно се маже с масло.
Пуска се фурната на 220 градуса, само на долно горене.
Пече се докато стане на дупки тестото.
Когато се запече хубаво отдолу го обръщаме в нея,  мажем отгоре с масло и слагаме да се пече отново.
Готов е яйченика когато хубаво се е припекъл.


Сместа се изсипва и се  и се разпределя равномерно.
Приготвяме си друга тава, която също намазваме обилно с масло.
Коричката трябва да е напоена с масълце.
източник - ТУК

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...