понеделник, 25 ноември 2013 г.

Първи опит за фокача

Оригинална рецепта - ТУК 

Продукти:
половин пакет брашно
300 мл топла вода
1 пакетче суха мая
2 с.л. олио

Замесвате тестото, като първо обърквате солта, маята и брашното. После правите кладенече и добавяте олиото и водата. Получава се меко тесто, което оставяте да втаса 30 минути. Разплесквате след това тестото във силиконова форма. Правите с пръсти вдлъбнатини и поливате с 1 с.л. олио, сол и подправки. Аз използвах суха подправка за таратор, съдържаща магданоз, копър и чесън. Пече се в загрята вече на 200 градуса фурна, до златисто.
Препоръчвам да тествате оригиналът на рецептата, тъй като при мен се получи с подръчни материали :)



Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...