събота, 9 ноември 2013 г.

Сладкиш с ананас, кокос и банан

2 с.л. масло
1/2 ч.ч кафява захар
1 консерва(420г) ананас на шайби
1ч.ч кокосови стърготини
1ч.ч брашно
1/2ч.ч захар
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л хлябна сода
1/2ч.л. канела
1/4ч.л сол
1/2ч.ч пюриран банан(около 1 банан)
2ч.л олио
1 яйце
Разтопете маслото в тавичка с диаметър 23см(9 инча) и поръсете кафявата захар върху цялото дъно.
Оцедете шайбите ананас и запазете 1/2ч.ч от сока.
Поставете една шайба ананас в центъра, другите шайби срежете на половинки и ги наредете около парчето в центъра.
Поръсете с кокоса.
Смесете брашното и следващите 5 съставки.
Отделно смесете отделената половин чаша сок от ананаса, банана, олиото и яйцето и объркайте всичко добре. Прибавете към сухата смес и бъркайте до еднородна смес.
Изсипете сместа върху ананаса.
Печете около 30 мин. при предварително загрята до 190С.градуса фурна или докато забодена в центъра клечка за зъби излезе чиста.
Веднага след като извадите сладкиша от фурната обърнете върху чиния.