събота, 9 ноември 2013 г.

Бисквитена Торта


Два пакета бисквити "Закуска" или четири малки пакетчета от обикновените, се натрошават на дребно. 400 г сметана се разбиват с миксера, докато придобият гъстотата на боза, захар на око и на вкус :). Две пакетчета желатин се накисват в половин чаена чаша студена вода. След като набъбне желатина се поставя на водна баня на котлона, докато се разтопи. Не трябва обаче да завира. Изсипвате го в сметаната, прибавяте бисквитите и 4 банана нарязани на ситно - може да използвате и други плодове - въпрос на избор е Бъркате бързо и хубаво, до получаването на хомогенна смес. Изсипвате я в подходящ съд - от обикновена тенджера, до кексова форма с дупка по средата ...важното е да покриете цялото дъно с фолио - може дори и с найлонова торбичка :) ...разстилате равномерно и поставяте в хладилника за минимум 2 часа. Желателно е да пренощува. Като извадите - обръщате върху поднос и после внимателно отлепяте фолиото. Воала - Да ви е сладко :)

2 коментара:

Анонимен каза...

Каква да е сметаната ?

Neizi_ss каза...

сладкарската, която се разбива - по принцип ползвам 2 кутийки от по 200 гр

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...