събота, 9 ноември 2013 г.

Тиквички-бюрек


Измивам тиквичките, срязвам ги напречно на две половини, и после всяка нарязвам на парчета с дебелина около половин сантиметър. Бланширам за минута - две във вряща подсолена вода и отцеждам в гевгир.
 После слепвам половините две по две със смес от меко сирене /тип дунавия/, нарязан пресен копър и пресован чесън. Панирам ги в брашно, после в яйце и се изпържвам в сгорещена мазнина. Задължително отцеждам на кухненска ролка, защото при паниране, продуктите стават много мазни и тежки за стомаха. 
Може да се сервират като предястие, мезе и дори като гарнитура на печени меса. 


Може да се използва готова смес за панировка, вместо брашно!

4 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Честит Вкусен Блог,Незабравче! :) Желая ти достатъчно свободно време за готвене и списване на този прекрасен блог!И много нови почитатели!Успех! :) :*

Lili каза...

Кака готви, аз примлясквам :) Честито вкусно блогче.Много хубави и цветни моменти в кухнята желая.А язе ке си купим нов лигавник ;)

Iliana каза...

Ахааа! Защо се криеше тая форма за коментар... :)
Честито и от мен! Много вкусни вдъхновения!

Neizi_ss каза...

Ами то Ил, ти си едно от вдъхновенията ми :) На първо време мисля да прехвърля от ФБ нещата, които съм готвила, а за в бъдеще дай Боже нови творения!

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...