Било за празник, било за делник е предложението ми за пиле с портокали и мед :)
Продукти:
1 брой пиле, задължително
портокали, горчица, зехтин, подправки по желание, мед
Пилето се подсушава и ако успеете отлепвате кожата от месото.
Обърквате 3-4 лъжици горчица, с 2 лъжици мед и подправките. Мажете между кожата и месото. Ако не се справите с отлепването - просто мажете отвън и отвътре, обилно.
Оставяте да престои от 1 час до 1 нощ.
Нарязвате 1-2 портокала на кръгчета /според големината на тавата и пилето/. Втори портокал режете на четвъртинки, други два - изцеждате.
Пълните пилето с четвъртинките, шайбите нареждате около него, а със сока и зехтина, поливате.
Печете под алуминиево фолио около час, при добро желание, последните пет минути можете да махнете фолиото.
Сервира се с гарнитура по желание!
Коментари