петък, 25 април 2014 г.

Палачинки за шампиони

Обичаме да похапваме палачинки, но все нямам късмет с тигана ...Или ще е малък, или ще залепва или ...друго нещо.
Имам си обаче сега подарък от мама ... и ще си го вардя само за палачинкови моменти :)
Ето и как ги забърках:

30 супени лъжици брашно, 5 яйца, 500 мл прясно мляко и още около стотина вода .../защото млякото свърши :)/, лъжица захар, лъжица сол и щипка сода за хляб ...поради липса на тел, включих миксера - и той свърши добра работа :)

... от там нататък знаете как - повърхността на загретия тиган се маже с бучка масълце ..
... нужна Ви е само здрава стойка ...щото бая има да поседите пред печката :)
Да Ви е сладко - кеф Ви с конфитюр, кеф Ви със сирене или шоколад ...въпрос на вкус!

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...