петък, 6 юни 2014 г.

Пилешко с орехи, чесън и фъстъци

Бързо, лесно и вкусно - хрумка на деня :)

Бяло пилешко месо, на хапки, мятате в сгорещено олио, добавяте няколко капки вода, 3-4 скилидки пресен чесън,  нарязан на ситно, една шепа фъстъци и десетина орехови ядки натрошени на едро, сол, черен и червен пипер на око и вкус - и всичко това покривате с капак.
Готово е след приблизително трийсетина минути. Изключих котлона, махнах капака и настъргах сирене гауда.

Паралелно с пилешкото приготвих и картофи с моркови и лук, сварени.

3 коментара:

Йоланта Делибозова каза...

О, чудно е това! Чудно!Непременно ще го опитам.Благодаря ти!

Neizi_ss каза...

Йоли, пропуснах да напиша, че добавих и две лъжици мед :) ... ас поред мен и соев сос би дошъл добре - , но ще го пробвам следващия път :)

Dani каза...

И защо съм го пропуснала ?
Обичам такива комбинации!
Изглежда чудесно :)