неделя, 11 януари 2015 г.

Фазан

За първи път приготвих фазан, но ... преди няколко години присъствах на нагледен урок как се прави това.
Приятел на моя съпруг, ловджия - донесе хвъркатото у дома и окупира кухнята ми. Не само, че не се разсърдих, но и наблюдавах ококорено какво прави и как го прави ... А послеее ...на софрата се събрахме има няма петнайсетина човека и що ракия, вино и бира изтече ...спомените обаче останаха :)

Чудех се кога ще ми дойде и на мен на главата, но се случи - Пак същия авджия ни хариза фазанчето, но този път рече - оправяй се сама :) Така и сторих :)

Необходими продукти:
фазан - 1 брой 
около половин кг - шарено месо - разбирайте бекон, гърди или свински бузи - да има мазничко повечко
гъбки
морковки
лук
подправки - на око и вкус :)

Сварявате птицата хубаво.
Всичко останало мръвките и зеленчуците нарязвате на ситни кубчета. Сгорещявате мазнина и хвърляте всичко да се пържи - в дълбока и по-широка тенджера, за да може да сложите и фазана в нея и докато се пържат дребосъците, се пържи и фазана - обръщате го отвреме на време, за да може да попие от мазничкото - то това е и целта, тъй като месото на фазана е сухичко.


Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...