неделя, 11 януари 2015 г.

Кокошка с картошка


Традиционно и не съвсем ... кокошка с картофи приготвих за уикенда - идеята ми беше една, но в движение добавих това, онова  - резултатът обаче, бе задоволителен :)


Сварявате кокошката на порции, в глинен гювеч нареждате месото и започвате да пълните с картофи, лук, гъби, моркови, зелена и червена пиперка, поръсвате с олио, сол и черен пипер ...доливате малко водица - а може и без олио, ако използвате мазния бульон от варенето на пернатото.
Турвате отгоре капака и мятате във фурната ....от време на време проверявате как върви ..., когато прецените, че е почти готово махате капака, и нарязвате няколко парченца топено сирене - добавяте преди това обаче, доматен сок. Нарязвате и зелени подправки - копър, магданоз и каквото Ви душа пожелае!
Оставяте да се позапече и изключвате фурната.
След това остава само да изпапате кокошката с картошките :)