понеделник, 30 март 2015 г.

Маслени бисквити

Видях и реших :)

Маслените бисквити на кандидатът за Мастър шеф Дарин - оригиналът е по-фин - прочетете и вижте - ТУК

Аз обаче действах с налични продукти - 300-400 грама свинска мас, 200 грама пудра захар, едно яйце, 400 грама брашно, две пакетчета ванилия и една чаена чаша кристална захар - последната добавих, тъй като ако не са сладки, няма да се ядат у дома :)

Първо смесих маста, пудрата захар и ванилиите, обърках ги добре. Добавих яйцето и пак бърках с дървената лъжица в купата. Накрая прибавих и брашното. Получи се почти тесто :) меко, меко, та чак се уплаших какъв ще е резултатът.

Върху хартия за печене можете да ползвате шприц, кесийка с отрязано връхче или просто супена лъжица, която да мокрите във вода.

Като извадите от фурната ако на вид са изпечени значи са готови - не бързайте да ги вадите обаче от тавата, оставете да поизстинат малко - в противен случай рискувате да се разпаднат в ръцете Ви.

Харесаха се, дори ме посъветваха да запомня колко точно захар съм сложила :) за следващия път да знам :)



Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...