вторник, 31 декември 2013 г.

Портокали с мед ... и пиле

Било за празник, било за делник е предложението ми за пиле с портокали и мед :)
Продукти:
1 брой пиле, задължително
портокали, горчица, зехтин, подправки по желание, мед

Пилето се подсушава и ако успеете отлепвате кожата от месото.
Обърквате 3-4 лъжици горчица, с 2 лъжици мед и подправките. Мажете между кожата и месото. Ако не се справите с отлепването - просто мажете отвън и отвътре, обилно.
Оставяте да престои от 1 час до 1 нощ.
Нарязвате 1-2 портокала на кръгчета /според големината на тавата и пилето/. Втори портокал режете на четвъртинки, други два - изцеждате.

Пълните пилето с четвъртинките, шайбите нареждате около него, а със сока и зехтина, поливате.

Печете под алуминиево фолио около час, при добро желание, последните пет минути можете да махнете фолиото.

Сервира се с гарнитура по желание!


2 коментара:

Йоланта Делибозова каза...

Е,страхотно е!Много,много ми хареса тази рецепта!Честита нова година,мила.

Neizi_ss каза...

Благодаря, Йоли! Честита да е и за теб! Пожелавам ти вътрешен мир и въпреки тежките моменти от изминалата година, да не спираш да обичаш и да твориш красота! Бъди силна!

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...