сряда, 14 януари 2015 г.

Руло "Стефани"



Продукти: 1 кг кайма, глава кромид лук, чубрица, галета, яйце, черен пипер и кимион, сол 

За плънката: кисели краставички, 2 варени яйца, морков попарен в солена вода

Приготовление: Омесвате каймата и разстилате върху мокра кърпа или алуминиево фолио във формата на правоъгълник. В единия край подреждате по дължина краставичките и моркова нарязани на лентички, както и варените яйца  - на четвъртинки. След това повдигате фолиото и завивате на руло, като гледате отдолу да остане онази част, където се застъпват двата края.
Поръсвате с лъжица олио и галета.
В тавичката наливате малко вода и още една лъжица олио.
Печете в загрята фурна. Като прецените, че е почти готово - вадите и покривате с настърган кашкавал. Връщате отново във фурната да се дозапече.

Сервирате с гарнитура по желание :)

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...