събота, 9 ноември 2013 г.

Крем - карамел


5 яйца се разбиват на пяна с 200 г захар. 
Прибавя се една ванилия и 500 г прясно мляко. 
Карамелизирате 5-6 лъжици захар, и изсипвате на дъното на чашките, в които ще печете крем-карамела. Разсипвате яйчената смес. 
Чашките слагате в тавичка, която пълните с вода - на един пръст от ръба на чашките.
Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Сервирате, като обръщате крем-карамела върху чинийка, декорирате с плодове, по избор :) 
Получават се около 10 порции.

Няма коментари:

Гръцки тънък хляб със сирене

Определето му станах фен на този гръцки тънък хляб със сирене. Дори си позволих модифисация със сиренето вътре, а не отгоре, както и ...